Project 1 /  SUSTAINABILITY BASED DESIGN

Client

Project Delivery

Photography

Area

Noma Consulting

Commercial Workspace

342psm

The sustainability-focused design process for NOMA Consulting was inspired by their work as engineers of underground tunnels. The client came to us with the existing space and the brief was to ensure the area represented the NOMA identity: eco-conscious; inspired and intelligent.

a1 noma finals 001.jpg

Dana's unique cultural shadowing exposed a need for this space to be comfortable, so the concept of a workspace that didn't feel like one was central to the design process. Hence the lounge-room entrance, with sofa and coffee table, and a raised cushioned retreat area surrounded by a bookshelf and ornaments.


Being the head office of a global business, technology integration was key to the realisation of keeping everyone connected, ensuring inclusivity of all staff no matter location.

 

Ensuring energy-efficiency in the heritage-listed status of the building was a challenge. We had to retain exterior features and certain materials.

Sustainability was top priority: from the materials used, to the recycling of as many items as possible, and improving the energy efficiency of services.

Exposing the original brick facade and concrete ceiling juxtaposes the innovative and technical surrounds, achieving that sleek industrial look.

The concept to reflect Noma's earthly underground work is realised in the tunnel-hallway that connects two separate spaces, and the natural elements of a rock facade and moss wall. These elements give a earthly underground feel to the sky-high CBD office the is the Noma experience.

Noma Consulting
press to zoom
1/1
Noma Consulting
press to zoom
1/1
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1